Slide2
Slider aviko 2
SSC banner 2
Staf banner 2
CFTC banner 2
Banner Cosun Biobased 2
BannerSVZ 2
Banner Duynie 2
Banner Sensus 2

Royal Cosun is een moderne, toekomstgerichte coöperatie, ontstaan in Nederland en met de wereld als werkterrein. Wij werken samen met duizenden telers, zowel leden als leveranciers. Wij kennen de enorme potentie van planten en weten deze om te zetten naar bruikbare oplossingen voor iedere dag. Cosun produceert niet alleen plantaardige ingrediënten en voedingsmiddelen voor mens en dier, maar ook groene, biobased oplossingen en energie.

De coöperatie telt rond de 9.400 leden c.q. aandeelhouders en is uitgegroeid tot een onderneming met zo’n 3.700 medewerkers en een concernomzet van circa € 2,1 miljard. De ambitie is de grondstof zoveel mogelijk te benutten; dat is goed voor het milieu, het rendement en beantwoordt aan de maatschappelijke behoefte aan verantwoorde producten en productiewijzen. Zo leveren onze bedrijven ook producten aan de veevoedersector en worden restproducten gebruikt voor biogasproductie.

De bedrijven die tot Cosun behoren zijn onze Cosun Beet Company, Aviko, Duynie, Sensus en SVZ. Ze maken ingrediënten en producten voor voeding die hun weg vinden naar de levensmiddelenindustrie, foodservice en retail. En dus in toenemende mate ook componenten voor non-food toepassingen.