Banner Suiker Unie 2

  "We sweeten life"

Elk jaar worden zes miljoen ton suikerbieten verwerkt tot kristalsuiker in de fabrieken van Suiker Unie. De onderneming zet zich in voor kwaliteit en duurzaamheid in de hele keten. Vanaf de teelt van suikerbieten tot en met de levering van suiker en andere producten aan klanten in binnen- en buitenland. In Nederland worden de bieten verwerkt in de suikerfabrieken Dinteloord en Vierverlaten. In het noordoosten van Duitsland is een derde suikerfabriek, in Anklam. Daarnaast zijn er twee specialiteitenfabrieken: die in Roosendaal maakt vooral vloeibare producten en in Puttershoek zijn dat droge specialiteiten. Vanuit de thuismarkt Nederland ontplooit Suiker Unie zich steeds verder, vooral in het noordwesten van Europa.
 
Veruit de meeste suiker vindt zijn weg naar de verwerkende industrie als ingrediƫnt in frisdranken, snoep, desserts & ijs, koek & banket. Van Gilse is het consumentenmerk van Suiker Unie, waaronder producten zoals suikerklontjes, stroop, poedersuiker en basterdsuiker in de supermarkt verkrijgbaar zijn.
 
Suiker Unie werkt aan verduurzaming van processen en producten met het programma Plant & Planet. Suiker Unie haalt alles uit de grondstof bieten. Allereerst kristalsuiker uiteraard. Van de vezels die overblijven (pulp) wordt veevoer gemaakt of in de biomassavergister opgewerkt tot groen gas. Mineralen en kalk worden teruggewonnen en weer toegepast op de akkers. Zand en klei worden gebruikt voor het aanleggen van wegen of het ophogen van landbouwgrond. Zelfs CO2 en gezuiverd water kunnen worden benut in bijvoorbeeld tuinbouwkassen. Voor specifieke toepassingen in onder andere de fermentatie-industrie biedt Suiker Unie producten zoals diksap en melasse.