"Ze hadden het vooral over mij"

Christian Garsia (30) heeft scheikundige technologie gestudeerd aan de Technische Universiteit Eindhoven en daarna zes jaar in diverse functies bij Corbion gewerkt. In oktober 2017 is hij begonnen bij Cosun Research & Development als senior procestechnoloog. “Onderzoek doen in een industriĆ«le omgeving heeft me altijd al geboeid, maar ik merkte dat ik interesse begon te krijgen voor iets nieuws. Niet zozeer qua taakinhoud maar eerder in termen van bedrijfscultuur. Toen heb ik een vinkje gezet op Linked-In, om aan te geven dat ik openstond voor een nieuwe werkrelatie. Al heel snel werd ik benaderd voor een functie bij Cosun R&D.”

“De match is gemaakt op basis van mijn opleiding, werkervaring en ambitie. Maar dat is natuurlijk geen garantie voor een echte klik. Die kwam overigens al tijdens het eerste gesprek, dat heel prettig verliep. Wat me opviel, is dat we het vooral over mij hadden. Wat me drijft, waar ik tot mijn recht kom en hoe ik me zou willen ontwikkelen. Dat vond ik echt bijzonder. Het enthousiasme waarmee de leidinggevende vertelde over het werk bij R&D en hoe ik daarin een rol zou kunnen spelen, sloeg meteen naar mij over. Dit is een organisatie waarvan ik deel wil uitmaken. De beslissing om de stap te zetten, was dan ook snel genomen.”

“Na een paar maanden voelde ik me hier al helemaal thuis. Ik krijg veel ruimte om mijn functie zelf in te vullen.  Mijn eerste twee projecten waren uitdagende onderzoeken in opdracht van Suiker Unie. Daarin was ik deelprojectleider waardoor ik meteen kon werken aan mijn leidinggevende aspiraties.”

Lees meer over onze collega`s