"Zowel expert als adviseur"

Joost de Swart (37) wilde na zijn promotie aan de Technische Universiteit Eindhoven graag in het bedrijfsleven aan de slag. Vrij snel vond hij een baan als development engineer bij TNO en later bij een spin-off bedrijf van datzelfde TNO. Op de vraag hoe hij bij Cosun is gekomen, vertelt Joost: “Ik loop regelmatig hard. Eén van mijn loopvrienden werkte al bij Cosun en vertelde vaak enthousiast over het bedrijf en zijn werk. Dus ging ik de website uitpluizen en vacatures actief volgen. Toen er een vacature verscheen waarin stond dat Cosun op zoek was naar versterking van het expertteam energiemanagement, aarzelde ik geen moment. `Deze functie is voor mij’, dacht ik en werd prompt aangenomen als process engineer energie.”

“Geen moment spijt gehad van mijn overstap naar Cosun. Sterker nog: mooier had ik me niet kunnen wensen. Ik ben zowel expert als adviseur. Samen met de collega’s in de productiebedrijven, van operator tot vestigingmanager, maak ik analyses en berekeningen om processen en installaties, zoals de stoomvoorziening, te optimaliseren. Mensen op de productielocatie weten heel veel uit ervaring en ik voeg verse kennis toe. Je hebt allebei nodig. Als ik het resultaat zie in de vorm van betere energierendementen en steeds meer leuke contacten met collega’s in de productiebedrijven, dan weet ik dat ik goed zit.”

“Cosun biedt volop kansen voor verdere ontwikkeling in mijn huidige functie en daarbuiten als ik me verder wil verbreden. Mijn hardloopmaat had helemaal gelijk dus!”
 
Lees meer over onze collega`s