Cosun als werkgever

Olaf van Baal (44) is manager R&D bij Cosun Beet Company.
“Ik heb al diverse functies binnen Cosun Beet Company vervuld. Allemaal interessant, maar de huidige spant toch wel de kroon. Na ruim vijf jaar als manager R&D bij Cosun Beet Company heb ik nog steeds het idee dat ik volop aan het ontwikkelen ben. Daarmee bedoel ik zowel de functie, mezelf als professional en als de projecten waaraan ik werk.”

“In feite heb ik deze functie zelf grotendeels mogen invullen. Daartoe moet je wel de kans krijgen en die vervolgens dan ook pakken. Dat kan bij Cosun Beet Company. Ik ben niet het type dat een gespreid bedje opzoekt. Bij mij past onderzoeken, uitproberen en dat het liefst samen met andere professionals. Vooral de innovatieprojecten vind ik een uitdaging. We werken met biomassa en maken suiker voor de voedingsmiddelenindustrie. Suiker staat te boek als dikmaker. Het staat buiten kijf dat je er niet overmatig veel van moet nemen. Intussen onderzoeken wij of je ook suiker kunt maken die minder calorie├źn levert dan de traditionele variant. Maatschappelijk zeer relevant.”

“Onze grondstof, de suikerbiet, kan ook voor heel andere toepassingen worden ingezet. Bijvoorbeeld als bouwsteen voor bioplastics. Op termijn biedt de biobased economy perspectieven waar we nu nog geen echte voorstelling van kunnen maken. Wat ik wel weet, is dat ik daarin een rol wil spelen. Samen met collega’s binnen Cosun Beet Company en Cosun, en met externe kennisinstellingen. Want dat spreekt me ook aan in werken bij Cosun; we zijn teamspelers. Samen gaan we voor het beste resultaat. Voorlopig kan ik hier nog wel even vooruit.”

Lees meer over onze collega`s