"Dan moet de lat weer wat hoger"

Ruud van der Made (34) is Corporate development manager bij Cosun. Na vijf jaar als assistent concerncontroller bij de concernstaf, was de uitdaging een beetje weg. Gelukkig kon ik af en toe al meedraaien in projecten binnen de concernstaf. Dat smaakte naar meer.”

“Ik wilde graag wat anders gaan doen maar dan wel het liefst binnen Cosun. Toen de functie van manager bij Corporate Development vacant kwam, heb ik niet heel lang hoeven nadenken en meteen gesolliciteerd. In oktober 2017 ben ik begonnen en daar heb ik nog geen seconde spijt van gehad.”

“In deze functie kan ik me verbreden buiten het gebied van finance & control en meer de diepte in bij een bepaald onderdeel of in een specifieke markt. En ik ga me ontwikkelen als projectmanager, dat is echt nieuw voor me. Dat heb ik nodig. Als ik te veel op routine kan draaien, word ik onrustig. Ik moet een doel hebben om op te koersen, dat geeft juist energie. Zo werkt het bij mij ook met sporten; gaat het te gemakkelijk dan moet de lat weer wat hoger.”

“Wat me erg aanspreekt, is de informele cultuur en collegialiteit. Iedereen staat voor elkaar klaar, zowel werk gerelateerd als privé. Flexibiliteit in het werk helpt bij een goede balans tussen werk en privé, en om het werk uitdagend te houden.”

“Een echte carrièreplanner ben ik niet. Gaat het weer kriebelen, dan zoek ik een nieuwe uitdaging. Als dat binnen Cosun kan, zou dat heel mooi zijn. We zien wel, voorlopig kan ik nog een heleboel leren. Juist door het samenwerken met collega’s in de Cosun-bedrijven. Als team kun je echt wat neerzetten. Tegelijkertijd vind ik het belangrijk om als teamlid aantoonbaar wat toe te voegen aan het geheel.”

Lees meer over onze collega`s