"Ze belden me of ik wilde komen praten"

Wesley Oostvogels (26) is Procestechnoloog bij Suiker Unie. In het tweede jaar van zijn opleiding Chemische Technologie bracht Wesley een bedrijfsbezoek aan de suikerfabriek in Dinteloord. Het was liefde op het eerste gezicht; dit was waar hij wilde werken. Toen de bedrijfsstage in beeld kwam, heeft Wesley ervoor gezorgd dat hij die bij Suiker Unie kon doen.
Dat is van beide kanten zo goed bevallen dat Wesley er ook zijn afstudeerproject heeft gedaan. “Suiker Unie belde me vlak voordat mijn afstudeerperiode aanbrak of ik wilde solliciteren. Uiteindelijk is dat de reden dat ik ook bij Suiker Unie ben gaan afstuderen, om het al wat te combineren. Hoefde ik niet lang over na te denken.”

“Tijdens mijn stageonderzoek kreeg ik de ruimte om de opdracht naar eigen inzicht aan te pakken. Dat betekent ook veel verantwoordelijkheid. Mijn aanbevelingen zijn daadwerkelijk uitgevoerd en dat leverde al snel concrete besparingen op. Toen ik meteen daarna als junior technoloog begon, had ik aardig wat zelfvertrouwen opgebouwd. Na twee jaar ging dat junior eraf en sinds campagne 2013 ben ik ook productieleider. Niet gek voor iemand die pas een paar jaar werkt.”

“Ik heb er bewust voor gekozen om na mijn HBO opleiding te gaan werken. Maar dat betekent niet dat ik ben gestopt met leren, integendeel. Ik heb al veel trainingen en cursussen binnen Suiker Unie gedaan en ben net begonnen met de opleiding Master of Engineering. Dat is een verdiepingsopleiding op academisch niveau, gericht op multidisciplinaire aanpak en projectmanagement in mijn tak van sport. Dit sluit perfect aan op wat ik heb opgebouwd en wat ik verder ambieer. De investering van mijn kant is één dag in de week naar de opleiding en de rest doe ik in eigen tijd. Wat ik ervoor krijg? Meer kennis die ik kan toepassen in mijn werk plus een betere positie op de in- en de externe arbeidsmarkt. Als ik binnen Suiker Unie kan doorgroeien, wil ik graag hier mijn loopbaan vervolgen. Het lijkt me geweldig om collega’s van mijn kennis te laten profiteren en ik leer van hen omdat ze al veel jaren meedraaien. Dat zegt trouwens al voldoende over de binding die we hebben met dit bedrijf.”
Lees meer over onze collega`s